Om Blystadlia

Blystadlia er et boligområde beliggende i Rælingen kommune på grensen til Lørenskog kommune. Området ligger i Rælingsåsen ca 250 meter over havet. Blystadlia ligger ca 20 kilometer fra Oslo sentrum og ca 50 km fra Oslo lufthavn.

Blystadlia ble utbygget på slutten av 70-tallet med bebyggelse bestående av boligblokker, rekkehus, eneboliger, barneskole og 2 barnehager, samt butikksenter med matvareforretning, gatekjøkken, kafe, frisør, fysioterapi og tannlege.

Bebyggelsen er i hovedsak lokalisert innenfor den omkransende hovedvegen Blystadringen og er et bilfritt område. Boligene i Blystadlia er for det meste andelsleiligheter organisert i borettslagene Ekornvegen og Fagerlia bestående av rekkehus. Blystadringen, Bjørnefaret, Elgtråkket og Grevlingvegen bestående av blokk bebyggelse samt Rådyrvegen Vel bestående av selveiede eneboliger.

 

Blystadlia har god bussforbindelse via rute 360 til Lillestrøm og rute 300 til Oslo.

Blystadlia er omkranset av marka med gode muligheter for tur og rekrasjon. Populære steder som Bjønnåsen, 396,5 moh med en fantastisk utsikt og Åmotdammen, en populær badeplass.

 

Byen i skogen